Makaron z orzeszkami piniowymi, brokułami, sardynkami i koprem włoskim
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne i pescatariańskie przepisy do twojego repertuaru, makaron z orzeszkami pinii, brokułami, sardynkami i koprem włoskim może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 509 kalorii, 17g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga rodzynek, soku z cytryny, fioletowych brokułów kiełkujących i cebuli. Sprawdza się jako danie główne. 342 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Makaron Z Koprem Włoskim, Sardynkami I Orzeszkami Piniowymi, Marynowane sardynki z koprem włoskim, rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Makaron z anchois, porzeczkami, koprem włoskim i orzeszkami pinii.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia dużą patelnię wody, z odrobiną oleju, a następnie dodać makaron. Gotować zgodnie z instrukcjami opakowania, dodając brokuły do ostatniego 5 min.
W międzyczasie delikatnie rozgrzej olej na dużej patelni.
Dodać cebulę i pokrojony czosnek i gotować powoli przez 2 min.
Dodać koper i gotować jeszcze kilka minut, aż zmięknie. Płatki sardynki na patelnię i mieszać wokół przez kilka minut, aby je rozbić.
Przełóż makaron i brokuły na patelnię z orzeszkami piniowymi, rodzynkami i sokiem z cytryny. Wymieszać, aby makaron wchłonął olej, dobrze doprawić i od razu podawać, rozsypane skórką z cytryny i płatkami chilli.