Makaron Udon z kurczakiem, skorupiakami i warzywami
Makaron Udon z kurczakiem, skorupiakami i warzywami to bezmleczne danie główne. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 31g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Małży littleneck, szpinak, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stir fry vegetables with Udon Noodles, Stir Fry Vegetables With Udon Noodles, oraz Udon Noodles w / Asian Vegetables & Peanut Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś dużą wodę do gotowania na dużym ogniu. Przygotuj dużą miskę wody lodowej.
Dodać marchew, groszek śnieżny, kapusta, i szpinak do wrzącej wody i blanszować, aż chrupiące-miękkie, o 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść warzywa do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie (rezerwa wrzącej wody), a następnie przenieść do durszlaka, aby spuścić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
Groszek śnieżny
Kapusta
Marchew
Szpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Durszlak
3
Makaron gotować w tej samej wodzie, aż po prostu miękkie, zgodnie z instrukcjami opakowania.
W średnim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć dashi, sos sojowy i mirin. Doprowadzić do duszenia, a następnie dodać kurczaka, grzyby, małże, i krewetki. Dusić, aż kurczak jest gotowane przez, grzyby są delikatne, małże otwarte, i krewetki są nieprzezroczyste, o 5 protokół. (Nieotwarte małże należy wyrzucić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Sos Sojowy
Cały Kurczak
Krewetki
Małże
Dashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Podzielić warzywa między Miski na szczycie makaronu, a następnie kadzi gorący bulion, kurczak, grzyby, małże, i krewetki nad.