Makaron Udon z kurczakiem, skorupiakami i warzywami

Makaron Udon z kurczakiem, skorupiakami i warzywami
Makaron Udon z kurczakiem, skorupiakami i warzywami to bezmleczne danie główne. Na $3.19 za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 31g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka Małży littleneck, szpinak, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Stir fry vegetables with Udon Noodles, Stir Fry Vegetables With Udon Noodles, oraz Udon Noodles w / Asian Vegetables & Peanut Sauce dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś dużą wodę do gotowania na dużym ogniu. Przygotuj dużą miskę wody lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Dodać marchew, groszek śnieżny, kapusta, i szpinak do wrzącej wody i blanszować, aż chrupiące-miękkie, o 30 sekund. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść warzywa do wody z lodem, aby zatrzymać gotowanie (rezerwa wrzącej wody), a następnie przenieść do durszlaka, aby spuścić. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
WodaWoda
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
KapustaKapusta
MarchewMarchew
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
DurszlakDurszlak
3
Makaron gotować w tej samej wodzie, aż po prostu miękkie, zgodnie z instrukcjami opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
4
Odcedzić i przenieść do 4 rozgrzanych misek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W średnim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć dashi, sos sojowy i mirin. Doprowadzić do duszenia, a następnie dodać kurczaka, grzyby, małże, i krewetki. Dusić, aż kurczak jest gotowane przez, grzyby są delikatne, małże otwarte, i krewetki są nieprzezroczyste, o 5 protokół. (Nieotwarte małże należy wyrzucić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
KrewetkiKrewetki
MałżeMałże
DashiDashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Podzielić warzywa między Miski na szczycie makaronu, a następnie kadzi gorący bulion, kurczak, grzyby, małże, i krewetki nad.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
GrzybyGrzyby
Cały KurczakCały Kurczak
MakaronyMakarony
KrewetkiKrewetki
BulionBulion
MałżeMałże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn