Makaron pełnoziarnisty z kiełbasą, porami i Fontiną
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać makaron pełnoziarnisty z kiełbasą, pora, i Fontinan spróbować. Ten przepis służy 6. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 16G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka pieprzu, penne, kiełbasa, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 43%, to danie jest dobre. Spróbuj do dyni nadziewanej Fontiną, kiełbasą i makaronem, Makaron z porami i kiełbasą, oraz Kiełbasa z indyka, jarmuż, Kabaczek i pory na makaronie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 6 litrów wody i 2 łyżeczki soli do wrzenia w dużym garnku. Wymieszać z makaronem; częściowo przykryć i powrócić do wrzenia, często mieszając. Gotować 8 minut lub aż makaron jest prawie al dente, mieszając od czasu do czasu.
Podczas gdy makaron gotuje, podgrzać oliwę z oliwek w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Zdjąć osłonkę z kiełbasy.
Dodaj kiełbasę do holenderskiego piekarnika; gotować 2 minut lub aż lekko rumiane, mieszając do kruszonki.
Dodać por; gotować 2 minuty lub aż por będzie miękki, często mieszając.
Dodać kapustę; gotować 2 minuty lub aż kapusta zwiędnie, często mieszając.
Dodaj pozostałe 1/2 łyżeczki soli, bulionu i pieprzu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i dusić 15 minut lub aż warzywa są bardzo miękkie.
Dodaj makaron do holenderskiego piekarnika, podrzucając dobrze do herbu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować 1 minutę, stale mieszając, lub aż makaron jest al dente.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem.