Maca Brei
Maca Brei wymaga mniej więcej 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 400 kalorii, 17g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 468 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz macę, jajka, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Rozjaśniona Maca Brei aka smażona Maca, Maca Brei, oraz Maca Brei.
Instrukcje
Karmelizuj cebulę: w przypadku pikantnego brei Macy musisz najpierw karmelizować cebulę.
Na patelni podsmażyć 2 łyżki tłuszczu lub oleju z kurczaka i delikatnie ugotować cebulę, aż będzie miękka i karmelizowana.
Pozwól im gotować na średnim ogniu przez kilka minut, a następnie posypać je odrobiną soli i odrobiną cukru. Przykryj patelnię i obróć ciepło na niskie. Mieszaj od czasu do czasu. Powinno to zająć 15-20 minut.
Zdjąć z patelni i odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Zmiękcz macę: zmiękcz macę trochę, uruchamiając je pod zimną wodą przez minutę lub tak. Im dłużej je zwilżasz, tym bardziej miękkie będą; to twój wybór.
Rozbić macę i wymieszać z ubitymi jajkami i karmelizowaną cebulą: w dużej misce ubić jajka z odrobiną soli i czarnego pieprzu. Rozbij macę na kawałki około 1/2 do 1 cala w misce z jajkami. Wymieszać karmelizowaną cebulę i dobrze wymieszać.
Podgrzać pozostałe 2 łyżki tłuszczu z kurczaka na patelni na średnim ogniu.
Niech to nagrzewa się na minutę lub dwie, a następnie wlać mieszaninę Maca-jajko. Gotuj to, ciągle przesuwając, aż jajka są ledwo ustawione-chcesz, aby były trochę cieknące. To powinno zająć około 90 sekund.
Podawać natychmiast, przyozdobione natką pietruszki lub szczypiorkiem.
W dużej misce ubij jajka, 2 łyżki mleka, sól, cukier i wodę z kwiatu pomarańczy (jeśli używasz).
Zmiażdżyć macę i moczyć w mleku: w innej misce, zmiażdżyć macę na 1/2 do 1 cala kawałki.
Dodać szklankę mleka i dobrze wymieszać.
Pozostaw to na co najmniej 30 sekund - im dłużej Maca siedzi w mleku, tym stanie się bardziej miękka. Lubię pozwolić mu stać 2 minuty.
Wymieszaj namoczoną macę z jajkami: gdy będziesz gotowy, przenieś namoczoną macę z miski mlecznej do miski z jajkami.
Dobrze wymieszać, aby połączyć.
Rozgrzać masło w dużej patelni sauté na średnim ogniu.
Niech podgrzewa się na minutę lub dwie przed dodaniem mieszanki Maca-jajko. Gotować, stale mieszając, aż jajka są ledwo ustawione, o 90 sekund.
Podawać z cukrem cynamonowym, sosem jabłkowym lub czymś innym słodkim; dobrym wyborem są dżemy i konfitury.