Lód Kokosowy
Lód kokosowy wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 119 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, barwniki spożywcze, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tosty Coconut Cold Brew Bananan Ice Cream, Lody Awokado, oraz Lody Waniliowe Chai.
Instrukcje
Wyłóż patelnię 7 x 7 cali z pergaminem lub papierem woskowanym. W rondlu o średnim, grubym dnie delikatnie podgrzać cukier i wodę, bez gotowania, aż cukier się rozpuści. Następnie doprowadzić do wrzenia i gotować, aż osiągnie 240 stopni F / 120 stopni C na termometrze cukierków, lub trochę syropu upuszczony w szklance zimnej wody tworzy miękką kulkę.
Zdjąć z ognia i natychmiast wymieszać wanilią i kokosem. Kontynuuj mieszanie, aż mieszanina zacznie gęstnieć, 5 do 10 minut.
Wlać połowę mieszanki do przygotowanej patelni i wyrównać powierzchnię nożem lub łopatką. Odcień drugiej połowy mieszaniny, mieszając barwnik spożywczy.
Wlać różową mieszaninę na wierzchu drugiej warstwy i wyrównać powierzchnię. Mocno nacisnąć tylną łyżką i pozostawić do stwardnienia. Gdy firma, wyjąć z patelni, wyjąć papier i pokroić w kwadraty ostrym nożem.