Lody Z Lukrecji
Jeśli 42 grosze za porcję spada w budżecie, lody z czarnej lukrecji mogą być spektakularne bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 142 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, żółtka jaj, kilka kropli naturalnego barwnika spożywczego i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lody Awokado, Śmierć Lodami Czekoladowymi, oraz Jak zrobić lody bez ubijania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włóż lukrecję do rondla z 1/2 szklanki wody i umieść na małym ogniu przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu, aż lukrecja się stopi.
W międzyczasie wlać mleko i śmietanę do dużego rondla i podgrzewać delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie się gotować na parze, ale nie zagotuje.
Żółtka ubić w żaroodpornej misce, aż będą gładkie.
Dodać cukier i wanilię i ubijać do bladego i lekko puszystego. Stopniowo i powoli wlać gorące mleko do mieszaniny jaj, ciągle ubijając, aby zapobiec jajeczkowaniu. Odstawić mieszaninę do rondla, umieścić na małym ogniu, wymieszać z roztopioną lukrecją i podgrzewać, aż krem cienko pokryje tył drewnianej łyżki. Nie pozwól gotować.
Dodaj czarny barwnik spożywczy do pożądanego efektu.
Wlać z powrotem do miski i odstawić na około 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Aby uzyskać szybsze chłodzenie, napełnij zlew do połowy zimną wodą i lodem i umieść w nim miskę z mieszaniną na 20 minut. Nigdy nie wkładaj gorącej mieszanki do lodówki.
Po ochłodzeniu przykryć mieszaninę i przechowywać w lodówce, najlepiej przez noc, ale co najmniej przez 6 godzin, aż do całkowitego schłodzenia (co najmniej 4°).
Schłodzoną mieszankę wlać do maszyny do lodów i ubijać zgodnie z instrukcjami producenta.
Po zakończeniu ubijania użyj łyżki lub szpatułki, aby zeskrobać lody do odpornego na zamrażanie pojemnika z pokrywką. Zamrozić, aż osiągnie prawidłową teksturę nabierania (co najmniej 2 godziny).
Kalabryjska lukrecja jest prawdopodobnie najlepsza na świecie. Gleba i klimat w Kalabrii," palec " Włoch, jest idealny do uprawy glycyrrhiza glabra, której korzenie produkują lukrecję o słodko-gorzkim smaku, który ma właściwości kojące dla trawienia i bólu gardła
Przedruk za zgodą The Icecreamists autorstwa Matta O ' Connora, Mitchella Beazleya © 2013, zdjęcia autorstwa Andersa Schonnemanna.