Lody Pomarańczowe
Lody pomarańczowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Ten przepis służy 3. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Domowe Pałeczki Do Lodów.
Instrukcje
Drobno zetrzeć 2 łyżki skórki z pomarańczy, następnie połowę pomarańczy i wycisnąć tyle soku, aby odmierzyć 1/2 szklanki. Odrzuć pomarańcze.
Przynieś mleko, 1/4 szklanki cukru, szczyptę soli i 1 łyżkę skórki do wrzenia w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, a następnie zdejmij z ognia i pozostaw strome 30 minut.
Ubić razem żółtka i pozostały 1/4 szklanki cukru w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż gruby i blady, o 1 minutę.
Dodaj mieszaninę mleka w strumieniu, stale ubijając, aż dobrze się połączą.
Wlać mieszaninę do tego samego rondla i gotować na umiarkowanym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina pokryje tył łyżki i zarejestruje 79° na termometrze (nie pozwól gotować). Natychmiast wyjąć z ognia i przelać przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski. Ustaw miskę w większej misce z lodowatej wody i mieszaj do zimna, 10 do 15 minut.
Wymieszać z sokiem pomarańczowym i pozostałą łyżką skórki i zamrozić w maszynie do lodów.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, co najmniej 2 godziny.