Lody oliwkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 727 kalorii, 8G białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $1.6 za porcję. Jeśli masz żółtka jaj, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 3 składniki w rondlu z grubym dnem 3-quart na średnim ogniu. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, stale mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia.
3
Wlać wodę na głębokość 1 cala do dna podwójnego kotła na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu; umieścić żółtka w górnej połowie podwójnego kotła. Powoli ubij w gorącej mieszance pół na pół. Gotować, ubijając stale, 6 minut lub aż mieszanina osiągnie 160 i zgęstnieje na tyle, aby pokryć tył łyżki.