Lody Miętowe
Lody miętowe to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 679 kalorii, 7G białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka żółtek jaj, pół na pół, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 24 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, Lody Awokado, oraz Lody Dyniowe Bez Ubijania.
Instrukcje
Wlać pół na pół do ciężkiego rondla.
Dodać cukier i wymieszać do połączenia. Doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. W osobnej misce ubić żółtka, aż będą jasnożółte. Żółtka temperować, powoli zanurzając w około 2 filiżankach gorącej półtorej mieszanki, jednocześnie szybko ubijając.
Do rondla wlać hartowaną mieszaninę żółtka, delikatnie ubijając podczas dodawania. Dusić na małym ogniu, aż robi się bardzo gruby, 5 do 7 Więcej minut.
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnej siatce do średniej miski, naciskając łyżką lub łopatką, aby delikatnie ją przebić.
Wlać śmietanę, następnie wymieszać, aby połączyć. Wymieszać wanilią. Przykryć i przechowywać w lodówce tej mieszanki, aż będzie całkowicie chłodny. Zamrozić mieszaninę w maszynie do lodów zgodnie z jej wskazówkami. Po zakończeniu cyklu wymieszaj posiekane mięty pieprzowe lub mięty Andowe i natychmiast przenieś do pojemnika zamrażarki i umieść w zamrażarce. Kilka godzin później otwórz pojemnik i ponownie wymieszaj, aby upewnić się, że cukierki są rozprowadzane. Zamrażać przez kolejne 24 godziny lub do momentu zamrożenia twardego i stałego.