Lody Espresso
Lody Espresso to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis służy 2. Jedna porcja zawiera 1165 kalorii, 23G białka, oraz 69g tłuszczu. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Mieszanka zmielonych ziaren kawy espresso, pół na pół, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe, oraz Lody Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać pół na pół, aż utworzy bąbelki wokół krawędzi patelni i para zacznie rosnąć. W międzyczasie, w misce miksera elektrycznego wyposażonego w uchwyt łopatkowy, ubić żółtka, cukier i sól, aż do wymieszania. Powoli dodawać gorące pół na pół, aż do połączenia. Wytrzyj patelnię i wlej mieszaninę z powrotem do czystej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, przez 5 do 10 minut, aż zgęstnieje i krem pokryje tylną część łyżki.
Śmietanę przelać przez sito o drobnych oczkach do miski.
Dodaj zmielone ziarna espresso, likier kawowy i wanilię i przechowuj w lodówce do całkowitego ostygnięcia.
Śmietankę espresso wlać do zamrażarki do lodów i zamrozić zgodnie ze wskazówkami producenta.
Wymieszaj posiekane ziarna espresso, łyżkę do pojemnika i pozostaw do zamrożenia na kilka godzin. Lekko zmiękczyć przed podaniem.