Lody Chałwowe
Przepis lody chałwa jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 803 kalorie, 18g białka, oraz 58 g tłuszczu każdy. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Świetnie sprawdza się jako deser. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz prażone migdały, żółtka, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chałwa Vanillan Lody, Krem z chałwy pszennej, oraz Lody Chałwowe Z Gotowanymi Morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce ubijamy żółtka i cukier do jasnego koloru i lekko zgęstniałego.
Dodaj pół na pół, stale ubijając i przenieś mieszaninę do garnka o dużym dnie. Mieszaj chałwę i gotuj na małym ogniu mieszając często, aż baza pokryje tył łyżki, ale przesunięcie palca pozostawia czystą linię. Schłodzić bazę lodów w lodówce na noc.
Zgodnie z instrukcjami producenta ubijaj bazę lodową w maszynie do lodów. Po zakończeniu opróżnij do miski do mieszania, a następnie szybko wymieszaj pistacje, migdały i orzechy nerkowca.
Włóż całą miskę do zamrażarki,a kiedy jest wystarczająco zamrożona, kopać!