Liście Ciasta
Need a przystawka bezmleczna i wegetariańska? Liście ciasta może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja zawiera 89 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 24 i kosztuje 38 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajka, płynne barwniki spożywcze, kawałki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kurczak marokański w liściach ciasta, Ciasto Francuskie Ostrokrzew Liście, oraz Tarta dyniowa z cukrowymi liśćmi ciasta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż kawałki na lekko posypanej mąką powierzchni.
Wyciąć liście z piecrust za pomocą noży w kształcie liści. Zaznacz żyły liściowe za pomocą końcówki małego noża do parkowania. Jeden (15-uncja) pakiet chłodniczych piecrust będzie około 24 (2 - do 3-inch) leaves.To umyć barwione jajko, ubić razem 3 duże jajka i 2 łyżki wody.
Wlać mieszaninę równomiernie do małych filiżanek, zabarwiając każdy z kilkoma kroplami płynnego barwnika spożywczego, aby stworzyć różne kolory. (Pomalowaliśmy nasze liście przy użyciu czterech różnych kolorów mycia jaj: czerwonego, żółtego, pomarańczowego i zielonego. Aby ułatwić czyszczenie i zapobiec przypaleniu się nadmiaru mycia jaj na blasze do pieczenia, maluj liście na kawałkach pergaminu lub papieru woskowego.)
Pędzel pozostawia równomiernie z myciem jajkiem, zaczynając od jaśniejszych kolorów, a pokrywając obszarami ciemniejszego koloru. Użyj małego pędzla artysty, aby dodać akcenty odważniejszego koloru z nierozcieńczonym płynnym barwnikiem spożywczym. Crumple 2 (14-calowy) kawałki folii aluminiowej na paski o szerokości 1 cala. Płaszcz z warzyw gotowania sprayu i umieścić na blasze wyłożonej pergaminem. Delikatnie drapować liście ciasta na paski folii aluminiowej, aby nadać im naturalny kształt; umieść kilka liści na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 6 do 8 minut lub do złotego koloru. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu 10 minut. Delikatnie usunąć liście i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu. Powtórz procedurę z pozostałymi liśćmi.