Lizaki Jagodowe
Lizaki jagodowe to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 169 kalorii, 0g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz dwadzieścia cztery 6-calowe lizaki, wodę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik z 7%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Lizaki Margarita, Lizaki Miętowe, oraz Lizaki Karmelowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
2 płaskie blachy do pieczenia posmarować olejem. Napełnij talerz ciasta 1 cal zimnej wody.
W małym, ciężkim rondlu połącz cukier, wodę i syrop kukurydziany i doprowadź do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować na dużym ogniu, bez mieszania, aż syrop osiągnie 280 na termometrze cukierkowym, około 20 minut.
Dodaj koncentrat żurawinowy i barwnik spożywczy i gotuj na umiarkowanie wysokim ogniu, aż syrop osiągnie 30
Krótko zanurz rondel w zimnej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.
Gdy bulgotanie ustąpi, ostrożnie łyżka 6 skąpe łyżki syropu około 2 cali od siebie na 1 przygotowanej blachy do pieczenia. Pracując szybko, umieść patyk w każdym z lizaków, obracając go, aby pokryć syropem. Nadal tworzyć lizaki, 6 na raz, aż obie blachy do pieczenia są pełne. Jeśli syrop w rondlu stanie się zbyt gęsty, rozpuść go na małym ogniu.
Niech lizaki twardnieją, a następnie owinąć w folię.
Odmiana: aby zrobić lizaki cytrusowe, zastąp koncentrat żurawinowy i czerwony barwnik spożywczy sokiem i skórką z 1 cytryny lub limonki i 4 kroplami zielonego barwnika spożywczego. Wmieszaj skórkę tuż przed łyżką lizaków.
Zrób to z wyprzedzeniem: owinięte lizaki można przechowywać płasko w hermetycznym pojemniku w chłodnym, suchym miejscu przez 1 miesiąc.