Linguine Ze Szparagami, Groszkiem I Rukolą W Sosie Cytrynowym
Linguine ze szparagami, groszkiem i rukolą w sosie cytrynowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 24g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 848 kalorii. Ten przepis służy 2. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka soku z cytryny, linguine, grochu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 93% to danie jest super. Podobne przepisy to Lemon Herb Summer Linguine z kurczakiem, szparagami i groszkiem śnieżnym, Linguine w sosie cytrynowym, oraz Linguine w sosie cytrynowym.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia. Makaron gotować do al dente, następnie odcedzić, rezerwując filiżankę wody do gotowania.Tymczasem w dużej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim płomieniu. Gotować czosnek, aż zacznie brązowieć, o 2 do 3 protokół.
Dodaj szalotkę i szparagi i obniżyć ogień do średniego.
Podsmażyć szparagi, aż okaże się żywy zielony i jest lekko delikatny, o 3 protokół. Doprawić łyżeczką soli i płatkami czerwonego pieprzu.
Dodaj śmietanę, sok z cytryny i skórkę. Delikatnie gotować na wolnym ogniu, aż częściowo zmniejszona, o 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i dodać groszek, mieszając do pokrycia.
Dodać ugotowany makaron do sosu, wraz z rukolą, i delikatnie wrzucić, aż wszystko jest połączone i rukola zwiędnie.