Liege belgijskie gofry z cukrem perłowym
Liege belgijskie gofry z cukrem perłowym mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 457 kalorii, 7G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz mąkę, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Z łyżeczką wynik 23%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Gofry Belgijskie Liege, Belgijskie Gofry W Stylu Liège, oraz Jak zrobić gofry belgijskie Liege.
Instrukcje
Drożdże i biały cukier posypać ciepłym mlekiem w małej misce. Mleko nie powinno być większe niż 100 stopni F (40 stopni C).
Odstawić na 15 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Ubić jajka, roztopione masło i ekstrakt waniliowy w mieszaninie drożdży, aż do równomiernego wymieszania; odstawić. Wymieszać mąkę i sól w oddzielnej dużej misce i zrobić dobrze w środku.
Do studzienki wlać masę jajeczną, następnie wymieszać mieszankę mąki, aż do wyrośnięcia miękkiego ciasta. Przykryć lekką szmatką i odstawić w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi się objętość, około 30 minut. Delikatnie wymieszać z cukrem perłowym.
Rozgrzej gofrownicę zgodnie z instrukcją producenta.
Na rozgrzaną gofrownicę położyć kulkę ciasta wielkości baseballu. Gotować gofry, aż złoty i chrupiące, o 2 protokół. Powtórz z pozostałym ciastem. Pozostaw gofry do ostygnięcia na 2 do 3 minut przed podaniem.