Libańskie kotlety jagnięce z sałatą cytrynową

Libańskie kotlety jagnięce z sałatą cytrynową
Przepis Libańskie kotlety jagnięce z sałatą cytrynową jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 154 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka baharat, oliwa z oliwek, liście mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety Jagnięce Z Libańską Zieloną Fasolką, Kotlety Jagnięce Z Cytrynowym Bulgurem, oraz Libańska Jagnięcina Kefta (Jagnięce Kaboby).

Instrukcje

1
Zetrzeć 2 łyżeczki skórki z 1 cytryny. Przyciąć końce obu cytryn, następnie stanąć cytryny na ściętej stronie i pokroić skórkę, w tym biały rdzeń, z cytryn ostrym nożem do parkowania (odrzucić skórkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Wytnij segmenty wolne od membran, a następnie wytnij segmenty w poprzek na kawałki 1/4 cala. Do miski wrzucić delikatnie segmenty cytryny z cukrem i wymieszać z 2 łyżkami oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pozostaw w temperaturze pokojowej 10 minut, aby smaki się rozwinęły.
4
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę z 1/2 łyżeczki soli, następnie wymieszać z baharatem, startą skórką, pozostałą łyżką oleju i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przetrzyj wszystkie kotlety jagnięce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
BaharatBaharat
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
Mięso MieloneMięso Mielone
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Wrzucić sałatę i miętę z mieszanką cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
CytrynaCytryna
MiętaMięta
6
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym( średnio wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Kotlety grillowe, obracając się raz, w sumie około 6 minut dla średnio rzadkich.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
Przełożyć na talerz i odstawić na odpoczynek, luźno przykryty, 5 minut.
9
Kotlety podawać z sałatką.
1
orzo
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence MikrofalowejSzpinak, Oczyszczony I Gotowany Na Parze W Kuchence Mikrofalowej
1
* Możesz zrobić własny baharat, mieląc po 1 łyżeczce każdego z całych goździków, nasion kminku, pieprzu Maras lub Aleppo i 3-calowej laski cynamonu (złamanej na pół)w elektrycznym młynku do kawy/przypraw do drobno zmielonego. * Kotlety można gotować na naoliwionej gorącej 2-palnikowej patelni grillowej na średnim ogniu, obracając raz, około 6 minut.* Mieszanka cytrynowa utrzymuje się w temperaturze pokojowej przez 2 godziny. Wrzucić z sałatą i miętą tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Pieprz AleppoPieprz Aleppo
Goździki CałeGoździki Całe
Nasiona KminkuNasiona Kminku
BaharatBaharat
SałataSałata
KawaKawa
CytrynaCytryna
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia94
Magazyn