Libańskie kotlety jagnięce z sałatą cytrynową
Przepis Libańskie kotlety jagnięce z sałatą cytrynową jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 154 kalorie, 4G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka baharat, oliwa z oliwek, liście mięty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety Jagnięce Z Libańską Zieloną Fasolką, Kotlety Jagnięce Z Cytrynowym Bulgurem, oraz Libańska Jagnięcina Kefta (Jagnięce Kaboby).
Instrukcje
Zetrzeć 2 łyżeczki skórki z 1 cytryny. Przyciąć końce obu cytryn, następnie stanąć cytryny na ściętej stronie i pokroić skórkę, w tym biały rdzeń, z cytryn ostrym nożem do parkowania (odrzucić skórkę).
Wytnij segmenty wolne od membran, a następnie wytnij segmenty w poprzek na kawałki 1/4 cala. Do miski wrzucić delikatnie segmenty cytryny z cukrem i wymieszać z 2 łyżkami oleju.
Pozostaw w temperaturze pokojowej 10 minut, aby smaki się rozwinęły.
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę z 1/2 łyżeczki soli, następnie wymieszać z baharatem, startą skórką, pozostałą łyżką oleju i 1/2 łyżeczki pieprzu. Przetrzyj wszystkie kotlety jagnięce.
Wrzucić sałatę i miętę z mieszanką cytryny.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym( średnio wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania.
Kotlety grillowe, obracając się raz, w sumie około 6 minut dla średnio rzadkich.
Przełożyć na talerz i odstawić na odpoczynek, luźno przykryty, 5 minut.
Kotlety podawać z sałatką.
* Możesz zrobić własny baharat, mieląc po 1 łyżeczce każdego z całych goździków, nasion kminku, pieprzu Maras lub Aleppo i 3-calowej laski cynamonu (złamanej na pół)w elektrycznym młynku do kawy/przypraw do drobno zmielonego. * Kotlety można gotować na naoliwionej gorącej 2-palnikowej patelni grillowej na średnim ogniu, obracając raz, około 6 minut.* Mieszanka cytrynowa utrzymuje się w temperaturze pokojowej przez 2 godziny. Wrzucić z sałatą i miętą tuż przed podaniem.