Letnie Roladki z krewetkami i Mango ze słodkim i pikantnym sosem do maczania

Letnie Roladki z krewetkami i Mango ze słodkim i pikantnym sosem do maczania
Letnie Roladki z krewetkami i Mango ze słodkim i pikantnym sosem zanurzeniowym to bezmleczne i pescatariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 7G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz liście mięty, ocet ryżowy, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Letnie Roladki z sosem Mango Lime & Mint Dipping, Letnie Roladki krewetkowe z sosem do zanurzania, oraz Pikantne letnie Roladki z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć pierwsze 5 składników (przez scallion) w małej misce; przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Aby zrobić rolki: napełnij Duże płytkie naczynie ciepłą wodą. Zwilżyć czysty ręcznik kuchenny; wykręcić i umieścić na czystej powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
3
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w ciepłej wodzie; namocz, aby zmiękczyć (około 30 sekund).
Składniki, których będziesz potrzebować
Owijarki SajgonkiOwijarki Sajgonki
WodaWoda
4
Wyjąć z wody; umieścić na ręczniku kuchennym. Pracując szybko, umieść 2 liście bazylii twarzą do środka papieru, pozostawiając 3 cale na dnie papieru i około 1 1/2 cala z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Bazyliaświeża Bazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
5
Ułożyć 3 kawałki sałaty na wierzchu bazylii; 2 łyżki makaronu na wierzchu sałaty. Top każdy z paskami mango (1/4 uncji) i 4 połówki krewetek. Ułóż 2 liście mięty, twarzą do góry, na górze krewetki. Pociągnij dno owijki nad napełnianiem, złóż boki i zwiń owijkę do cylindra. Powtórzyć z pozostałymi składnikami; podawać z sosem zanurzeniowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
MiętaMięta
SałataSałata
MakaronyMakarony
KrewetkiKrewetki
BazyliaBazylia
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
RolkaRolka

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn