Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów

Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów
Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.89 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka, woda, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Spróbuj Smażona fasola Lima z prażonymi pestkami dyni, Fasola Lima z pomidorami i koperkiem, oraz Sukkotaż ze świeżej kukurydzy, fasoli Lima, pomidorów i cebuli dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodaj Lima beans; gotować 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola LimaFasola Lima
4
Drenaż.
5
Dodaj ocet i olej, rzucając dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Dodaj fasolkę szparagową i żółte fasolki woskowe; gotować 7 minut lub aż chrupiące-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Fasola Woskoważółta Fasola Woskowa
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
8
Spuścić i połączyć Lima beans, zielona fasola, żółty wosk fasola, pomidory, i bazylia w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Fasola Woskoważółta Fasola Woskowa
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Fasola LimaFasola Lima
PomidorPomidor
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
10
Obie strony tuńczyka zalać sprayem do gotowania; posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
PieprzPieprz
SólSól
TuńczykTuńczyk
11
Umieścić tuńczyka na ruszcie grillowym pokrytym natryskiem; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
12
Pokrój każdy stek w poprzek na plastry 1/4 cala; ułóż na mieszaninie fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
13
Wino Uwaga: idealne wino do letniej sałatki musi być orzeźwiające i chrupiące, a jednocześnie zdolne do sprostania "mięsności" grillowanego tuńczyka i kwasowości właściwej pomidorom. Mój ulubiony wybór pochodzi z Francji: Sancerre. (Sancerres są zawsze wykonane z winogron sauvignon blanc.) Spróbuj Pascal Jolivet Sancerre 2003 (Dolina Loary, Francja, 25 USD), który jest żwawy, świeży i pełen cytrusowych smaków. - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
SancerreSancerre
PomidorPomidor
WinogronaWinogrona
TuńczykTuńczyk
WinoWino

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn