Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów
Letnia sałatka z pieczonego tuńczyka, fasoli Lima i pomidorów może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.89 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków z tuńczyka, woda, bazylia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest świetne. Spróbuj Smażona fasola Lima z prażonymi pestkami dyni, Fasola Lima z pomidorami i koperkiem, oraz Sukkotaż ze świeżej kukurydzy, fasoli Lima, pomidorów i cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej grill.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Dodaj Lima beans; gotować 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Lima
4
Drenaż.
5
Dodaj ocet i olej, rzucając dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Olej Do Smażenia
6
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Dodaj fasolkę szparagową i żółte fasolki woskowe; gotować 7 minut lub aż chrupiące-przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Fasola Woskowa
Fasola Szparagowa
8
Spuścić i połączyć Lima beans, zielona fasola, żółty wosk fasola, pomidory, i bazylia w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Fasola Woskowa
Fasola Szparagowa
Fasola Lima
Pomidor
Bazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz
Sól
10
Obie strony tuńczyka zalać sprayem do gotowania; posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Pieprz
Sól
Tuńczyk
11
Umieścić tuńczyka na ruszcie grillowym pokrytym natryskiem; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Tuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
12
Pokrój każdy stek w poprzek na plastry 1/4 cala; ułóż na mieszaninie fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
13
Wino Uwaga: idealne wino do letniej sałatki musi być orzeźwiające i chrupiące, a jednocześnie zdolne do sprostania "mięsności" grillowanego tuńczyka i kwasowości właściwej pomidorom. Mój ulubiony wybór pochodzi z Francji: Sancerre. (Sancerres są zawsze wykonane z winogron sauvignon blanc.) Spróbuj Pascal Jolivet Sancerre 2003 (Dolina Loary, Francja, 25 USD), który jest żwawy, świeży i pełen cytrusowych smaków. - Karen MacNeil
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Francis Ford Coppola Diamentowa Kolekcja Merlot z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.