Lasagne z bakłażanem i kozim serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj bakłażana i koziego sera Lasagnan. Na 2,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 188 kalorii, 12g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1251 smakoszy i kucharzy. Mieszanka bakłażana, ser kozi, sos do makaronu z warzywami ogrodowymi i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Lasagne Z Bakłażanem 3-Serowym, Lasagna Z Masełkiem I Kozim Serem, oraz Bakłażan z soczewicą i kozim serem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Spryskaj naczynie do pieczenia 9x13 cali sprayem do gotowania.
Ułóż jedną czwartą plasterków bakłażana w warstwie na dnie naczynia.
Jedną czwartą sosu do makaronu zalać warstwą bakłażana.
Warstwę sosu do makaronu z jedną czwartą plasterków koziego sera.
Powtórz warstwy jeszcze trzy razy z pozostałymi składnikami, kończąc wierzchnią warstwą koziego sera.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos makaronowy będzie bulgotał i topi się kozi ser, 45 do 60 minut.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 48 dolarów.
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.