Lamb L ' Arabique
Lamb L ' Arabique to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 243 kalorie, 21g białka, oraz 9g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Mieszanka mielonego cynamonu, soczewicy, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 85%. Spróbuj Exohiko jagnięce (paczki Nadziewane jagnięciną, szpinakiem i serem), Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron, oraz Kolorado Jagnięcina i karmelizowany Zacier cebulowy z esencją z kopru jagnięcego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Saute jagnięce shanks aż lekko rumiane, a następnie usunąć je z patelni i umieścić w głębokim naczyniu zapiekanki.
Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni do miękkości, następnie wymieszać pomidory, ciecierzycę i soczewicę. Wymieszać z kminkiem, cynamonem, gałką muszkatołową, płatkami czerwonej papryki, papryką chile i sosem z ostrej papryki.
Dobrze wymieszać i pozostawić smaki do mieszania na średnim ogniu, przez około 3 protokół.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Usuń rumiane trzonki z zapiekanki na chwilę; przenieś mieszankę warzywną z patelni do naczynia żaroodpornego, a następnie wymień trzonki na mieszaninie warzywnej.
Przykryć naczynie i piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 2 godziny, lub aż jagnięcina jest gotowane przez i oddala się od kości.