Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jagnięcina Biryani spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 783 kalorie. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.07 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz garam masala, nici szafranowe, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Lamb biryani, Lamb Biryani, oraz Lamb Biryani.
Instrukcje
1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 1/2 szklanki oleju. Gotować połowę krążków cebuli w czasie na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż głęboko rumiane, o 5 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść rumianą cebulę do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
2
Dodać jagnięcinę do zapiekanki w partiach, doprawić solą i pieprzem i dobrze brązowym ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Przełożyć rumianą jagnięcinę na duży talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4
Olej wyrzucić do zapiekanki i dodać 1 łyżkę świeżego oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
5
Dodać posiekaną cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
6
Dodaj garam masala, nasiona kminku i cynamonu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pachnące, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Jak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
7
Powrót jagnięcinę i wszelkie zgromadzone soki do zapiekanki, dodać imbir, czosnek, kurkuma, cayenne i 1/4 łyżeczki szafranu i gotować, mieszając często, aż pachnące, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Szafran
1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
8
Dodać wywar z kurczaka i posiekaną kolendrę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i dusić na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie i sos jest aromatyczny, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
9
Tymczasem na małej patelni podgrzej pozostałą 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Umieść migdały na blasze do pieczenia i piec przez około 8 protokół, lub do tosty. W dużym garnku z wrzącą wodą gotuj ryż przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
16
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
17
Jogurt wymieszać z jagnięciną i doprawić solą i pieprzem. Ostrożnie ułożyć blanszowany ryż na jagnięcinie. Używając drewnianego uchwytu łyżki, zrób dziurę w środku ryżu, przesuwając uchwyt w okręgu, aby rozszerzyć otwór do około 1 cala. Łyżka mleka szafranowego nad ryżem w spokelike wzór. Przykryć zapiekankę i piec ryż przez 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Szafran
Opakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
18
Wyjąć z piekarnika i niech Biryani stać, pokryte, na 5 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
19
Ułóż rumiane krążki cebuli, migdały, rodzynki, gałązki kolendry i jajka w osobnych miseczkach lub ułóż na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Podawać biryani z zapiekanki i podać akompaniamenty przy stole.
21
Rekomendacja piwa najlepszym wyborem dla złożonych smaków tego dania jest piwo, które odświeży podniebienie i szybko odeśle cię po więcej biryani. Zimorodek z Indii to doskonały, choć oczywisty wybór.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Pfaffl Zeiseneck Gruner Veltliner
Niesamowicie chrupiąca i drobnoziarnista z dużą ilością pieprzu i odrobiną ekstrawagancji. Nic dziwnego, bo to wino rośnie na największej skamieniałej rafie ostryg na świecie.