Kurczak śródziemnomorski z Pepperoncini i Kalamatas
Śródziemnomorski Kurczak z Pepperoncini i Kalamatas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.44 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 73g tłuszczu, oraz w sumie 924 kalorie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 50 minut. Udaj się do sklepu i odebrać ćwiartki udka kurczaka, czosnek, papryka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Z łyżeczką wynik 82%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Sunday Slow Cooker: Kurczak Pepperoncini, Pepperoncini Spread, oraz Pepperoncini Spread.
Instrukcje
Warstwa całego pepperoncini na dnie powolnej kuchenki.
Posypać plastry oliwy i czosnek na szczycie papryki.
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Umieścić na mieszance pepperoncini.
Kurczaka posypać 1 1/2 łyżeczki papryki, solą, pieprzem i skórką z cytryny. Powoli wlać sok z cytryny.
Przykryć i gotować na niskim 6 do 6 1/2 godziny lub aż mięso łatwo oderwie się od kości.
Wyjąć kurczaka na ciepły talerz i przykryć, aby utrzymać ciepło.
Włącz Szybkowar na wysoki. Odtłuszczone tłuszcze z płynu do gotowania.
Ubij śmietanę do wymieszania. Przykryć i gotować na wolnym ogniu do nagrzania przez 8 do 10 minut, w zależności od kuchenki. Wymieszać z pieprzem i papryką.