Kurczak z karczochami

Kurczak z karczochami
Kurczak z karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 1135 kalorii, 85g białka, oraz 71 g tłuszczu. Jeśli masz cytrynę, liście laurowe, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z karczochami, Kurczak Z Karczochami, oraz Kurczak z karczochami.

Instrukcje

1
Wycisnąć sok z połówek cytryny do dużej miski; dodać połówki cytryny. Napełnij miskę wodą. Trim łodyga 1 karczoch. Począwszy od podstawy, zginaj liście do tyłu i odrywaj się tam, gdzie łamią się naturalnie, kontynuując, aż wszystkie twarde zewnętrzne liście zostaną usunięte. Używając małego ostrego noża, przycinaj Na Zewnątrz podstawy, aż będą gładkie i nie pozostaną ciemnozielone obszary.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
SokSok
CytrynaCytryna
WodaWoda
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Karczoch przeciąć na pół wzdłuż; odciąć zadławienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
3
Dodaj do wody cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
CytrynaCytryna
WodaWoda
4
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, dodaj kurczaka do garnka i brązowym dobrze ze wszystkich stron, około 12 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
7
Osuszyć karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
8
Dodaj karczochy i cebula perła do garnka i smażyć, aż cebula są złote, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
KarczochKarczoch
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Dodać ocet i mieszać, aż odparuje, o 3 protokół. Wymieszać w 1/2 szklanki wody, czosnku i liści laurowych. Ułożyć kurczaka na wierzchu warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
OcetOcet
CzosnekCzosnek
WodaWoda
10
Obficie posypać solą i pieprzem. Przykryć; dusić, aż kurczak będzie miękki, o 30 protokół. Odrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Cały KurczakCały Kurczak
11
Przełożyć kurczaka i warzywa na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
12
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn