Kurczak z karczochami
Kurczak z karczochami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.69 za porcję. Jedna porcja zawiera 1135 kalorii, 85g białka, oraz 71 g tłuszczu. Jeśli masz cytrynę, liście laurowe, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z karczochami, Kurczak Z Karczochami, oraz Kurczak z karczochami.
Instrukcje
Wycisnąć sok z połówek cytryny do dużej miski; dodać połówki cytryny. Napełnij miskę wodą. Trim łodyga 1 karczoch. Począwszy od podstawy, zginaj liście do tyłu i odrywaj się tam, gdzie łamią się naturalnie, kontynuując, aż wszystkie twarde zewnętrzne liście zostaną usunięte. Używając małego ostrego noża, przycinaj Na Zewnątrz podstawy, aż będą gładkie i nie pozostaną ciemnozielone obszary.
Karczoch przeciąć na pół wzdłuż; odciąć zadławienie.
Dodaj do wody cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na średnim ogniu.
Kurczaka posypać solą i pieprzem. Pracując partiami, dodaj kurczaka do garnka i brązowym dobrze ze wszystkich stron, około 12 minut na partię.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj karczochy i cebula perła do garnka i smażyć, aż cebula są złote, o 6 protokół.
Dodać ocet i mieszać, aż odparuje, o 3 protokół. Wymieszać w 1/2 szklanki wody, czosnku i liści laurowych. Ułożyć kurczaka na wierzchu warzyw.
Obficie posypać solą i pieprzem. Przykryć; dusić, aż kurczak będzie miękki, o 30 protokół. Odrzuć liście laurowe.
Przełożyć kurczaka i warzywa na półmisek.
Posypać natką pietruszki i podawać.