Kurczak z grzybami Muenster
Przepis na kurczaka z grzybami Muenster można przygotować w około 30 minut. Za 1,8 dolara za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 342 kalorie, 35 g białka i 15 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home wymaga mleka, tymianku, grzybów i jajek. Świetnie sprawdza się jako dość niedrogie danie główne. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 55%, to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują kurczaka Muenster z grzybami, pierś kurczaka nadziewaną boczkiem Muenster oraz kurczaka z otwartą twarzą i kanapki Muenster z smarem morelowo-dijonowym.
Instrukcje
Na patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym usmaż grzyby na 2 łyżkach masła, aż będą miękkie. Dolać wino lub sok winogronowy i bulion; gotuj 3-4 minuty dłużej. Odłóż na bok i trzymaj w cieple.
W płytkiej misce połącz jajka z mlekiem.
Do innej płytkiej miski włóż bułkę tartą. Zanurzaj kurczaka w mieszance jajecznej, a następnie w bułce tartej.
Połącz pietruszkę, sól, czosnek w proszku, tymianek i pieprz; posypać kurczaka.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą smaż kurczaka na pozostałym maśle przez 6-7 minut z każdej strony lub do momentu, aż sok będzie przezroczysty.
Umieść kurczaka na patelni z brojlerami; posypać serem. Podpiekaj 3-4 cale od ognia przez 1-2 minuty lub do momentu, aż ser się roztopi.
Podawać z mieszanką grzybową.