Kurczak z bulionem z czerwonego wina
Kurczak z bulionem z czerwonego wina może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 8,37 zł / porcja, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1297 kalorii, 92g białka, oraz 60 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz cebulę, mąkę, marchewkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Małże w bulionie pomidorowo-winnym, Małże z bulionem pomidorowo-winnym, oraz Małże w bulionie z szafranu i białego wina dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować bulion, ułóż pałeczki z kurczaka, marchewkę i cebulę w jednej warstwie na dnie 2 patelni brojlerów lub patelni do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut. Odwróć kurczaka; obracaj patelnie na stojakach piekarnika.
Piec 30 minut lub aż zbrązowieje.
Przenieść kurczaka i warzywa do 6-quart stockpot. Ostrożnie Odrzuć kapiele z brojlerów, pozostawiając rumiane kawałki.
Umieść 1 patelnię brojlerów na płycie kuchennej; dodaj 2 szklanki wina do patelni. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień; dusić 2 minuty, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Ostrożnie wlać zawartość patelni brojlerów do garnka. Powtórz procedurę z pozostałą patelnią brojlerów i 2 szklankami wina.
Dodaj pozostałe wino, tymianek, pietruszka, i liść laurowy do stockpot; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj delikatnie 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczając pianę i tłuszcz z powierzchni. Przecedzić bulion przez drobne sito do dużej miski. Wyrzucić ciała stałe. Przykryć i schłodzić bulion przez 8 godzin lub przez noc. Odtłuścić zestalony tłuszcz z powierzchni bulionu; wyrzucić tłuszcz.
Aby przygotować kurczaka, podgrzej duży rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj ćwiartki kurczaka na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjąć kurczaka z patelni. Wycierać kapiele z patelni papierowymi ręcznikami.
Dodać ćwiartki z kurczaka, grzyby i bulion na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Zdjąć kurczaka z patelni; przykryć i ogrzać.
Dusić mieszaninę bulionu, aż płyn zmniejszy się do około 1 1/2 szklanki (około 25 minut).
Mąkę i masło połączyć, mieszając widelcem, aż powstanie pasta.
Dodać mieszaninę mąki do patelni, mieszając trzepaczką; gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać z solą i pieprzem. Łyżka sosu na kurczaka; posypać natką pietruszki.