Kurczak Tandoori

Kurczak Tandoori
Kurczak Tandoori wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, odpowiednik, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Kurczak Tandoori, Tandoori Z Kurczakiem, oraz Kurczak Tandoori.

Instrukcje

1
Wymieszać wszystkie składniki, ale kurczaka w dużej misce. Podzielić mieszaninę między dwie plastikowe torebki wielokrotnego zamykania. Zrobić 4 lub 5 głębokich szczelin w każdym kawałku kurczaka i umieścić kawałki w workach. Kurczak dobrze posmarować i zamarynować na noc w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Wyjmij kurczaka z torebek i osmaruj go papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Umieść go na patelni i piecz przez około 20 minut, następnie przekręć kawałki i piecz przez kolejne 10 minut, lub do czasu zakończenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Podawać z białym ryżem, wraz z chlebem naan, saag paneer i samosas (wszystkie dostępne mrożone w Kalustyan ' s; mrożone samosy są również sprzedawane w ethnicfoodsco.com). smażyć samosy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu rano na przyjęciu, a następnie podgrzać je w temperaturze 177° przez 6 do 8 minut przed podaniem. Najlepiej smakuje z chutney z mango lub kolendry (dostępne w Kalustyan ' s).
Składniki, których będziesz potrzebować
NaanNaan
Ryż BiałyRyż Biały
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
PaneerPaneer
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
LangeTwins Prince Vineyard Chenin Blanc
Po prostu zachowując aromaty i smaki, które zostały dostarczone z winegrape, LangeTwins Chenin Blanc jest żywym wyrazem odmiany. Ostre nuty jabłka Granny Smith łączą się z nutą tartej gruszki, aby stworzyć jasne i orzeźwiające wino, którym można się cieszyć samodzielnie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia4
Magazyn