Kurczak Tandoori
Kurczak Tandoori wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 81 kalorii. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to indyjskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, odpowiednik, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Kurczak Tandoori, Tandoori Z Kurczakiem, oraz Kurczak Tandoori.
Instrukcje
Wymieszać wszystkie składniki, ale kurczaka w dużej misce. Podzielić mieszaninę między dwie plastikowe torebki wielokrotnego zamykania. Zrobić 4 lub 5 głębokich szczelin w każdym kawałku kurczaka i umieścić kawałki w workach. Kurczak dobrze posmarować i zamarynować na noc w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 260°.
Wyjmij kurczaka z torebek i osmaruj go papierowymi ręcznikami, aby usunąć nadmiar marynaty.
Umieść go na patelni i piecz przez około 20 minut, następnie przekręć kawałki i piecz przez kolejne 10 minut, lub do czasu zakończenia.
Podawać z białym ryżem, wraz z chlebem naan, saag paneer i samosas (wszystkie dostępne mrożone w Kalustyan ' s; mrożone samosy są również sprzedawane w ethnicfoodsco.com). smażyć samosy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu rano na przyjęciu, a następnie podgrzać je w temperaturze 177° przez 6 do 8 minut przed podaniem. Najlepiej smakuje z chutney z mango lub kolendry (dostępne w Kalustyan ' s).