Kurczak smażony z niebieskiej kukurydzy z Aioli z octem słodowym

Kurczak smażony z niebieskiej kukurydzy z Aioli z octem słodowym
Smażony kurczak z niebieską kukurydzą i octem słodowym Aioli to danie główne bez nabiału. Za 3,84 USD za porcję ten przepis pokrywa 62% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 94 g białka, 93 g tłuszczu i łącznie 2073 kalorii. Ten przepis służy 4 osobom. Mieszanka musztardy dijon, oleju rzepakowego, soli przyprawowej do drobiu i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 12 godzin i 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to południowe danie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pieczone karczochy z aioli z octu słodowego, Frytki z grillowanego steku z aioli z octu słodowego i Kurczak z octem słodowym.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj ostry sos, musztardę, proszek czosnkowy i paprykę. Wrzuć udka kurczaka do mieszanki, aby je pokryć. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W PlasterkiSer Topiony O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (Velveeta), Pokrojony W Plasterki
Udko Z KurczakaUdko Z Kurczaka
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Gdy kurczak będzie gotowy, wyjmij go z lodówki i poczekaj, aż kurczak osiągnie temperaturę pokojową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
3
Na głębokiej patelni z wysokimi bokami, na średnim ogniu, dodawaj tłuszcz, aż będzie go wystarczająco dużo, aby wypełnić połowę boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Podgrzej tłuszcz do 325 stopni F. Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
5
W płytkim naczyniu do pieczenia wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, skrobię kukurydzianą, sól przyprawową do drobiu i czarny pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Dodatkowe Laski CukierkówDodatkowe Laski Cukierków
Opcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża BazyliaOpcjonalnie Pokrojona W Cienkie Plasterki świeża Bazylia
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
6
Wyjmij kurczaka z marynaty, strzepując nadmiar, obtocz go w mące i odstaw na około 5 minut, aby mąka wsiąkła. Ponownie obtocz w mące i smaż partiami w tłuszczu na złoty kolor z obu stron . Uważaj, aby nie przepełnić patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Przenieś kurczaka na stojak umieszczony nad blachą i dokończ kurczaka w piekarniku do temperatury wewnętrznej 165 stopni F, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
W małym rondlu podgrzej ocet słodowy na średnim ogniu i gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Zdejmij rondelek z ognia i odstaw do wystygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
10
Do miski dodać żółtka, sok z cytryny i 2 łyżeczki soli. Za pomocą dużej trzepaczki zacznij ubijać żółtka, aż zaczną się pienić. Powoli dodawaj olej, energicznie ubijając, aż masa będzie kremowa i gęsta. Delikatnie wymieszaj redukcję octu słodowego. Spróbuj aioli i dopraw solą, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SłodowyOcet Słodowy
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
RedukcjaRedukcja
AioliAioli
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
11
Podawaj aioli razem ze smażonym kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
AioliAioli

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Smażony kurczak w menu? Spróbuj połączyć z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Możesz spróbować Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 34 dolarów za butelkę.
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Berlucchi Franciacorta '61 Extra Brut
Extra Brut '61 to hołd dla narodzin Franciacorty w 1961 roku – roku, w którym Berlucchi wyprodukował pierwsze wino musujące tej klasycznej metody. Ten zabawny i żywy brylant oferuje owoce cytrusowe i rześki, czysty finisz. Mieszanka: 85% Chardonnay, 15% Pinot Nero* Etykieta Franciacorta '61 Extra Brut jest w trakcie zmiany. Możesz otrzymać jedną z dwóch etykiet przedstawionych powyżej. Nie można żądać określonych etykiet.
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia64
Magazyn