Kurczak pomarańczowo-imbirowy

Kurczak pomarańczowo-imbirowy

Instrukcje

1
Dodać kurczaka; smażyć na brązowo, o 3 protokół z boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przełożyć kurczaka na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
3
Dodaj imbir na patelni; wymieszać 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Dodać brązowy cukier i musztardę i wymieszać, aby zmiksować w kapiele.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj sok pomarańczowy i skórkę pomarańczową. Dusić, aż sos jest lekko zmniejszona, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół. Powrót kurczaka i wszelkie nagromadzone soki na patelnię. Dusić 3 minuty. Obrócić kurczaka i dodać zieloną cebulę. Dusić, aż kurczak jest gotowane przez i sos jest wystarczająco gęsty, aby płaszcz łyżka, o 3 minuty dłużej. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
MusztardaMusztarda
6
Przełożyć kurczaka i sos na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Transfer chicken and sauce to platter.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SOSSOS

Wyposażenie

TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn