Kurczak Pomarańczowo-Cynamonowy
Kurczak pomarańczowo-cynamonowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 25g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Jeśli masz pod ręką pomarańczę, mąkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Świąteczny kurczak w mleku z pomarańczą, cynamonem i słonym, Bułeczki Cynamonowo-Pomarańczowe, oraz Pomarańczowe Bułeczki Cynamonowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Gotować kurczaka po obu stronach w gorącym maśle, aż złoty kolor z obu stron, o 10 protokół; umieścić kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia. Wymieszać mąkę, cynamon, i sok pomarańczowy na patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż zgęstnieje. Doprawić solą do smaku, a następnie zalać piersi kurczaka w naczyniu do pieczenia. Piersi kurczaka przykryć plasterkami pomarańczy.
Piecz piersi kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będą już różowe w środku, a soki będą jasne, około 45 minut. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).