Kurczak Pieczony Czosnkowo-Rozmarynowo
Czosnek-rozmaryn Pieczony kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.59 za porcję. Jedna porcja zawiera 467 kalorii, 36g białka, oraz 33g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka oliwy z oliwek, główki czosnku, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 65%. Spróbuj Garnek Crock Pieczony kurczak z rozmarynem i czosnkiem, Pieczony kurczak z rozmarynem, cytryną i czosnkiem, oraz Cały pieczony grill rozmaryn czosnek cytryna kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać pod zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce i delikatnie naciskając palce między skórę a mięso.
Umieść rozmaryn i zmiażdżony czosnek pod skórą piersi i pałeczek. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka.
Na patelni z brojlerami umieść kurczaka, pierś do góry.
Pokrój cienki plasterek z końca każdej cebuli.
Usuń białe papierowe skórki z główek czosnku (nie obieraj ani nie oddzielaj goździków).
Odciąć główki czosnku, pozostawiając koniec korzenia nienaruszony.
Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 450 przez 30 minut.
Główki cebuli i czosnku posmarować oliwą z oliwek. Ułóż główki cebuli i czosnku wokół kurczaka. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350; piec dodatkowo 1 godzinę i 15 minut lub aż termometr do mięsa zarejestruje 18
Przykryć kurczaka luźno folią; odstawić 10 minut. Wyrzucić skórę z kurczaka. Wyciśnij pieczone główki czosnku, aby wyodrębnić miąższ; w razie potrzeby podawaj jako pastę na francuskim chlebie.