Kurczak Panierowany Marsala

Kurczak Panierowany Marsala
Kurczak panierowany Marsala wymaga około 12 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. Jeśli masz gorący sos, musztarda dijon, kurczak i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 29%. Spróbuj Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Chicken Spinoccoli-panierowana nadziewana pierś kurczaka ze szpinakiem, brokułami i serem, oraz Kurczak Panierowany Ranch dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W misce wystarczająco dużej, aby pomieścić wszystkie kurczaka, ubić razem sos sojowy, Marsala, sos Worcestershire, musztarda Dijon, ostry sos, i olej rzepakowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Musztarda DijonMusztarda Dijon
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Ostry SosOstry Sos
Sos SojowySos Sojowy
Cały KurczakCały Kurczak
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Usuń skórę z kawałków piersi i uda i zanurz kurczaka w marynacie. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
W średniej misce, połączyć bułkę tartą i masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Wymieszać do wymieszania. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
Wyjąć kawałki kurczaka z marynaty, pozwalając nadmiar płynu kapać kawałki kurczaka, i zwinąć je w bułce tartej. Dbaj o chleb ze wszystkich stron każdego kawałka. Ułóż je w jednej warstwie na blasze do pieczenia i umieść na środku piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Bułka TartaBułka Tarta
MarynataMarynata
ChlebChleb
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Piec, aż kawałki są gotowane przez (temperatura wewnętrzna 155 do 160 F) i kurczak i bułka tarta są złotobrązowe, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W12 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn