Kurczak Marsala z grzybami Portobello
Kurczak Marsala z grzybami Portobello może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 452 kalorie, 28g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka sosu browning, połówki piersi kurczaka-pounded do 1 / ness, bulion wołowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Kurczak Marsala z pieczarkami, Kurczak Z Pieczarkami I Marsalą, oraz Kurczak Marsala Bez Grzybów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozpuścić 1/2 szklanki masła i podgrzać 1 łyżkę oleju roślinnego na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać plastry grzybów na patelni do miękkości.
Zdjąć z ognia, przykryć do ogrzania i odstawić.
Roztopić pozostałe masło i podgrzać pozostały olej w rondlu na średnim ogniu. Czosnek ugotować i wymieszać do miękkości, następnie stopniowo ubić mąkę. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i wlać bulion wołowy i wino Marsala. Doprawić koszerną solą i pieprzem i ubić w sosie browning. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do niskiego poziomu.
Wymieszać z grzybami, zastrzegając pozostałe masło i olej na patelni. Rondel przykryć, zdjąć z ognia i odstawić.
Kurczaka doprawić solą i pieprzem, a pozostałą mąkę zagotować. Na średnim ogniu, podgrzać pozostałe masło i olej na patelni używane do gotowania grzybów. Gotować kurczaka 2 minut na stronie, aż rumiane. Ułóż kurczaka na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali i przykryj sosem i mieszaniną grzybów.
Przykryć naczynie do pieczenia i piec 25 minut w nagrzanym piekarniku, lub aż soki z kurczaka uruchomić jasne.