Przepis Kung Pao kurczak jest gotowy w około 27 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe i bezmleczne opcja dla miłośników chińskiego jedzenia. To danie główne ma 282 kalorie, 25g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka groszku śnieżnego, wody, prażonych na sucho orzeszków ziemnych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kung Pao Cukinia, Kung Pao Popeye (Kung Pao Chicken Made with Popeye ' s Nuggets), oraz Kung Pao krewetki (kung Pao krewetki/???).
Instrukcje
1
Rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 3 minuty lub aż zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodaj czosnek; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
4
Dodaj kurczaka; smażyć 3 minuty lub aż kurczak zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
5
Połącz 3/4 szklanki wody i kolejne 5 składników (przez pokruszony czerwony pieprz), mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Dodaj mieszaninę wody do patelni; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać paprykę i groszek śnieżny na patelnię; gotować przez 2 minuty lub aż warzywa będą chrupiące-miękkie i sos zgęstnieje.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Lang & Reed Napa Valley Chenin Blanc. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.