Kurczak cytrynowy z parmezanem
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj kurczaka z parmezanem i cytryną. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka, 11 g tłuszczu i łącznie 255 kalorii. Za 1,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest na 6 porcji. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, olej roślinny, jajko i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 65% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Cytrynowy ricotta z kurczakiem i parmezanem, Cytrynowe paszteciki z kurczaka z parmezanem i Risotto z kurczakiem i cytrynowym parmezanem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj blachę do pieczenia 1 łyżką oleju roślinnego.
W dużej misce wymieszaj bułkę tartą, parmezan, przyprawę cytrynowo-ziołową, proszek czosnkowy, pietruszkę i pieprz. W małej misce ubij jajko.
Zanurz piersi z kurczaka w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej, aby je panierować.
Połóż panierowanego kurczaka na natłuszczonej blasze do pieczenia i równomiernie połóż kawałki masła.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż będą chrupiące i ugotowane, około 7 minut z każdej strony.
Przed podaniem odsącz kurczaka na ręcznikach papierowych, aby usunąć nadmiar oleju.