Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie

Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Afrykański kurczak w pikantnym czerwonym sosie może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 53g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Jeśli masz mielony pieprz, czosnek, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie, Pikantny afrykański gulasz z kurczaka, oraz Pikantna Afrykańska Zupa Orzechowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Berbere:
Składniki, których będziesz potrzebować
BerbereBerbere
2
Połącz wszystkie składniki w małej misce. Daje 1/4 szklanki. Wielkość porcji to 1 łyżeczka.Kurczak:.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Kurczaka umieścić w płytkim naczyniu, skropić sokiem i posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
4
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj 5 minut (nie brązowiej), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
7
Dodaj 2 łyżeczki Berbere, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, masło, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon, gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
BerbereBerbere
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
8
Dodaj wino, bulion i pastę pomidorową; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do wrzenia.Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak będzie przetargu, obracając kurczaka od czasu do czasu.Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina z rodziny Man Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Wina z rodziny Man Pinotage
Wina z rodziny Man Pinotage
Mieszanka 86% Pinotage, 12% Shiraz i 2% Viognier.Pełne aromatów czerwonych jagód, akcentów cynamonu i gałki muszkatołowej oraz miękkich tanin, to wino powinno dobrze komponować się z większością czerwonych mięs lub drobiu. Słodkie owocowe smaki Pinotage ' u sprawiają, że idealnie komponuje się z pikantnym Curry. Nowoczesny styl Pinotage. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSos
Magazyn