Kura Gwinejska z czerwonym winem: Faraona al vino Rosso
Kura Gwinejska z czerwonym winem: Faraonan al vino Rosso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.7 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 979 kalorii, 43g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Jeśli masz cebulę, młode ziemniaki, kiełbasę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Pesche al vino rosso (brzoskwinie w czerwonym winie), Brasato al vino rosso (wołowina duszona w czerwonym winie), oraz Pieczeń wołowa w czerwonym winie (Carni Arrosto al vino Rosso) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku rozgrzać smalec na dużym ogniu i dodać cebulę i pory. Gotować na dużym ogniu, aż zmiękną i rumiane, o 5 protokół. Kawałki kurki morskiej przyprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do garnka.
Posypać mięso mąką i gotować, aż mięso jest dobrze rumiane.
Dodaj wino, grappa, gałka muszkatołowa i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, aż mięso jest gotowane przez, o 30 protokół.
Wyjmij mięso z garnka i utrzymuj gorące.
Dodać pieczarki, ziemniaki i kiełbasę i gotować przez dodatkowe 15 minut, następnie wymieszać z masłem, włożyć mięso na patelnię do rozgrzania i podawać z sosem.