Kulki krewetek z kasztanami wodnymi i pikantnym sosem sojowym
Kulki krewetek z kasztanami wodnymi i pikantnym sosem sojowym to bezmleczne i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 30 i kosztuje $1.03 za porcję. Jedna porcja zawiera 80 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis od Foodnetwork ma 4 fanów. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz olej sezamowy, ocet ryżowy, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 36%. Spróbuj Kulki krewetek z kasztanami wodnymi i pikantnym sosem sojowym, Boczek Zawinięty Wodnymi Kasztanami Z Sosem Ketchupowym, oraz Krewetki kokosowe z pikantnym sosem pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dla kul krewetek: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połącz wszystkie składniki shrimp ball w dużej misce, z wyjątkiem Panko bułki tartej. Wymieszać, aby dokładnie połączyć. Pracując w 3 partiach, pulsuj mieszankę w robocie kuchennym, aż stanie się grubą pastą.
Przenieść każdą partię do miski. Nie przepełniaj miski procesora. Gdy wszystkie krewetki zostały pulsowane i przeniesione do miski, mieszać w panko bułkę tartą, aż dokładnie połączone.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.