Kukurydza Dla tłumu
Kukurydza Dla tłumu może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 82 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kłosy kukurydzy, sól i pieprz, Baton Smakowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Sos do chleba kukurydzianego Dla tłumu, Potluck Corn, Black Bean & Cilantro Salsa Dip for a Crowd + Crock-pot # Giveaway, oraz Chili Dla tłumu dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przykrytej 10-do 12-litrowej patelni na dużym ogniu doprowadzić 5 do 6 litrów wody do wrzenia.
W międzyczasie zdejmij i wyrzuć kukurydzę i jedwabie. Zanurz uszy we wrzącej wodzie. Przykryć i gotować, aż kukurydza jest gorąca, 3 do 5 protokół.
Spuścić, lub podnieść uszy z wody szczypcami. Przyprawić gorącą kukurydzę do wyboru z paska smakowego lub kłosów masła i dodać sól i pieprz do smaku.
Pasek smaku -- wybierz jedną lub więcej z następujących kombinacji. Każdy obejmuje co najmniej kilkanaście kłosów kukurydzy.
Wymieszać 1 łyżkę soli i 1 1/2 łyżeczki chili w proszku.
Pokrój 3 limonki na kliny. Kukurydzę natrzeć klinem limonki, następnie posypać solą chili do smaku.
Wymieszać 3/4 szklanki zakupionego gęstego sosu teriyaki lub glazury i 1 łyżkę azjatyckiego (tosty) oleju sezamowego. W 8-do 10-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać około 1/3 szklanki nasion sezamu, aż złoty, o 3 protokół.
Kukurydzę posmarować sosem i posypać sezamem.
Pesto: w blenderze lub robocie kuchennym połączyć 1 1/3 szklanki świeżych liści bazylii, 2/3 szklanki oliwy z oliwek, 1/3 szklanki startego parmezanu i 2 ząbki czosnku; wirować, aż mieszanina będzie gładka.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Wymieszać 1/2 szklanki majonezu z 2 łyżkami mleka. Umieść 3/4 szklanki drobno pokruszonego cotija lub startego parmezanu i 1 łyżkę zmielonego suszonego California lub New Mexico chilies lub chili w proszku w poszczególnych miseczkach.
Kukurydzę posmarować mieszanką majonezu i posypać serem i chili.
Masło kolendro-chili-czosnkowe.
Wymieszać 3/4 szklanki (3/8 lb.) roztopione masło lub margaryna z 1/3 szklanki drobno posiekanej świeżej kolendry, 1 1/2 do 2 łyżek mielonego świeżego jalapeo chili i 2 lub 3 prasowane lub mielone ząbki czosnku.
Wymieszać 1/2 szklanki (1/4 lb.) roztopione masło lub margaryna z 1/4 szklanki mielonego szczypiorku lub zielonej cebuli, 1 łyżka mielonego świeżego lub 1 łyżeczka suszonego tymianku, 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej i 2 łyżki soku z cytryny.
Posmaruj masłem kukurydzę.
Wymieszać 6 łyżek oliwy z oliwek, 3 łyżki białego octu winnego, 1 1/2 łyżki musztardy Dijon, 1 1/2 łyżki mielonej szalotki, 2 łyżeczki posiekanego świeżego lub 3/4 łyżeczki suszonego estragonu i 1 tłoczony lub mielony ząbek czosnku.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Przyprawiony sól: w 6-do 8-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać 1/2 łyżeczki każdego nasion kminku, nasiona kolendry, nasiona gorczycy, i czarny pieprz, aż nasiona gorczycy zaczyna pop, o 3 protokół.
Wlać do blendera z 1 łyżką grubej soli i zmielić na proszek.
Posypać maślane kłosy kukurydzy.
Masło Curry: w 6-do 8-calowej patelni na małym ogniu, wymieszać 1 1/2 łyżki curry, 3/4 łyżeczki mielonej kolendry i 1/4 łyżeczki cayenne, aż przyprawy będą pachnące, o 1 minutę.
Dodaj 3/4 szklanki (3/8 lb.) masło lub margarynę i mieszać do rozpuszczenia.
Suszone masło tomatobasil: w maszynce, wirować 1/4 szklanki odsączonych suszonych pomidorów pakowane w oleju, aż drobno posiekane.
Dodaj 1/2 szklanki (1/4 lb.) masło lub margarynę (w temperaturze pokojowej) i 1 łyżeczkę suszonej bazylii; wirować do mieszania. Lub drobno posiekać pomidory nożem i wymieszać z masłem i bazylią w misce.
Dodać sól i pieprz do smaku.