Jeśli masz około 2 godzin i 45 minut do spędzenia w kuchni, krótkie żeberka duszone z melasą mogą być znakomitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis służy 6 osobom. To danie główne ma 590 kalorii, 46 g białka i 35 g tłuszczu na porcję. Za 4,37 USD za porcję ten przepis pokrywa 37% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pietruszki płaskolistnej, soli i pieprzu, oleju z pestek winogron i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżkami wynoszący 79%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Duszone, niezbyt krótkie żeberka z gulaszem hominy z A New Turn in the South, Krótkie żeberka z melasą Magpie i Duszone krótkie żeberka.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Posiekanych świeżych Liści Tymianku, Pozbawionych 3 Lub 4 Dużych Gałązek
2
Posmaruj paprykę olejem z pestek winogron (zostaw resztę oleju) i piecz w piekarniku aż do zwęglenia, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Podsmażenia Warzyw)
3 łyżki Oleju Z Pestek Winogron (1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(1 łyżka Do Pieczenia Papryki I 2 łyżki Do Smażenia Warzyw)
3
Wyjmij z piekarnika i włóż do zakrytego pojemnika lub plastikowej torby, aby się pociło. Pozwól, aby temperatura piekarnika spadła do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Czerwona Papryka, Usuń łodygi I Nasiona
Czerwona Papryka, łodygi I Nasiona Usunięte
4
Krótkie żeberka doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
żeberka Wołowe
5
Na dużej patelni z pokrywką rozgrzej pozostałe 2 łyżki oleju z pestek winogron. Obsmaż krótkie żeberka ze wszystkich stron i wyjmij na półmisek. Na tej samej patelni podsmaż seler, marchewkę i cebulę, aż cebula stanie się przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane świeże Liście Tymianku, Pozbawione 3 Lub 4 Dużych Gałązek
żeberka Wołowe
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Dodaj bulion wołowy, koncentrat pomidorowy, melasę, rozmaryn i tymianek i wymieszaj. Włóż krótkie żeberka z powrotem na patelnię, przykryj pokrywką lub folią i dusić w temperaturze 350 stopni F, aż mięso zacznie odchodzić od kości, około 1 do 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Bulion Wołowy
żeberka Wołowe
3/4 łyżeczki Melasy
Szyjki Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 Posiekane Szalotki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Wyjmij mięso i kości z żeberek na półmisek. Odcedź soki z patelni do miski, a następnie włóż je z powrotem na patelnię i postaw na średnim ogniu. Przygotuj zawiesinę, mieszając 2 łyżki wody w małej misce ze skrobią kukurydzianą.