Krupniki Litewskie
Litewskie Krupniki to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 3 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 1712 kalorii. Na 12,78 zł / porcja, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 349 osób. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz nasiona gałki muszkatołowej, laski cynamonu, korzeń imbiru i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Bułeczki Z Boczkiem Litewskim.
Instrukcje
Crack nasiona kardamonu i gałki muszkatołowej z ciężką patelnią na desce do krojenia. Wrzucić je do rondla z nasion kminku, goździki, jagody ziela angielskiego, laski cynamonu, ziarna pieprzu, szafran, imbir, kurkuma, skórka pomarańczowa i skórka cytrynowa.
Wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się o 1/
Odcedzić przyprawy i odstawić płyn na bok.
Wlać miód do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Ściągnij piankę z góry. Wymieszaj naprężony płyn z przypraw i ekstraktu z wanilii.
Wyjąć z ognia i umieścić daleko od pieca, aby uniknąć flary-up z alkoholu ziarna. Powoli mieszać w alkoholu zbożowym.
Umieść garnek z powrotem na palniku na małym ogniu i przykryj.
Podgrzać, uważając, aby nie gotować, a nawet gotować na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić na noc z pokrywką.
Następnego dnia wlać płyn do sterylnych butelek, zamknąć i pozostawić na 2 tygodnie. Im dłużej pozwolisz mu usiąść, tym wyraźniej się stanie i tym lepiej smakuje.