Kruche ciasto czekoladowe z sosem z białej czekolady
Ciasto czekoladowe z sosem z białej czekolady może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 243 kalorie, 2G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś półsłodką czekoladę, mąkę, na kawałki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gofry z ciemnej czekolady z sosem z białej czekolady i bitą śmietaną czekoladowo-Espresso, Czekoladowy makaron z sosem czekoladowo-orzechowym, wiórkami z białej czekolady i świeżymi jagodami, oraz Bułka Z Białą Czekoladą Wiśniowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W małej metalowej misce połącz 2 rodzaje czekolady i delikatnie rozpuść je na garnku z gotującą się wodą lub podwójnym kotłem. Ostudzić czekoladę do temperatury pokojowej.
Zrobić ciasto kruche:w misce miksera elektrycznego wyposażonego w nasadkę trzepaczką połączyć masło z cukrem. Blend do gładkiej i "śmietany", 3 do 5 minut.
Wymieszać w schłodzonej roztopionej czekoladzie.
Przesiać mąkę i dodać do mieszaniny masła i wymieszać na niskiej prędkości do włączenia mąki. Nie przesadzaj .
Wyjąć ciasto z miski i przechowywać w lodówce przez kilka minut do ostygnięcia.
Zrobić sos czekoladowy: w średniej wielkości garnku, doprowadzić śmietanę do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Zdjąć garnek z ognia i ubić kawałki białej czekolady. Pozostawić mieszaninę do siedzenia i ostygnięcia na minutę. Cała biała czekolada powinna łatwo rozpuścić się w kremie.
Ubij śmietanę i posmakuj do przypraw. Uwaga kucharza: kwaśna śmietana jest temperamentna po podgrzaniu, więc uważaj, aby Twoja mieszanka nigdy nie była zbyt gorąca. Jeśli tak, ochłodzić trochę przed włączeniem. Odstawić w temperaturze pokojowej.
Naciśnij ciasto kruche równomiernie do 9 przez 13 przez 1-calowy smarowane non-stick patelni do pieczenia.
Umieścić na środku piekarnika i piec przez 35 do 40 minut, aż ciasto będzie dość twarde w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia przez około 10 minut.
Pokrój na 12 prostokątów, 4 na 2 cale, a następnie pokrój po przekątnej w prostokąty, tworząc 24 długie Trójkąty dla dobrego zanurzenia.
Ułóż kruche kliny na tacy z sosem z białej czekolady w misce do zanurzenia.