Krewetkowe Roladki Jajeczne

Krewetkowe Roladki Jajeczne
Shrimpylicious Egg Rolls wymaga około 1 godziny i 25 minut od początku do końca. Z tego przepisu składają się 3 porcje zawierające 597 kalorii, 28 g białka i 3 g tłuszczu każda. Za 2,86 USD za porcję ten przepis pokrywa 31% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup opakowania po bułkach jajecznych, gotowe do spożycia krewetki, szalotki i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną i pescatariańską. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 80%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Shrimpylicious Egg Rolls, Kalkutan Egg Rolls – Jak zrobić Kalkuta Style Egg Rolls lub Wraps oraz Becon Egg and Cheese Rolls Egg Rolls.

Instrukcje

1
Ciasto szyfonowe: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. Spryskaj blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania i wyłóż papierem pergaminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Opcjonalnego ZanurzeniaDo Opcjonalnego Zanurzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowe Do Spożycia KrewetkiGotowe Do Spożycia Krewetki
4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek4 Uncje Gotowanych I Posiekanych Gotowych Do Spożycia Krewetek
Ugotowane I Posiekane Gotowe Do Spożycia KrewetkiUgotowane I Posiekane Gotowe Do Spożycia Krewetki
2
Do dużej miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Sosu Sojowego O Obniżonej Zawartości Sodu Lub Lekkiego2 łyżki Sosu Sojowego O Obniżonej Zawartości Sodu Lub Lekkiego
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
3
Dodaj 1 szklankę cukru i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
W osobnej misce wymieszaj olej, żółtka, 1/3 szklanki wody, ekstrakt migdałowy i skórkę cytrynową. Zrób wgłębienie w środku mąki, dodaj mokrą mieszaninę, a następnie szybko wymieszaj, aż masa będzie bardzo gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
5
Białka umieścić w dużej misce do miksowania. Używając miksera wyposażonego w końcówkę do ubijania, ubijaj na średnich obrotach, aż powstanie piana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Dodaj krem z kamienia nazębnego i ubijaj na średnio-wysokiej prędkości, aż białka utrzymają miękką pianę. Powoli dodawaj pozostałe 3 łyżki cukru i ubijaj na średniej prędkości, aż białka będą sztywne i błyszczące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
7
Za pomocą gumowej szpatułki nałóż około 1/3 białek na ciasto i delikatnie wymieszaj, aby rozjaśnić ciasto. Delikatnie dodaj pozostałe białka, tylko do połączenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
8
Ciasto wlać do przygotowanej formy, wygładzić wierzch za pomocą szpatułki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Piec, aż będzie gotowy w dotyku, od 20 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
10
Na syrop kawowy: W rondlu dodaj zaparzoną kawę i cukier i postaw na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawa ParzonaKawa Parzona
Syrop SmakowySyrop Smakowy
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Do dużej miski włóż serek śmietankowy, gęstą śmietankę, cukier puder i ekstrakt waniliowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Opakowanie Wafle NILLAOpakowanie Wafle NILLA
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
2
Mieszaj, aż dobrze się połączy.
3
Bita śmietana: W misce miksującej ubić śmietanę z cukrem na jasną i puszystą masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Majonez Do WiązaniaMajonez Do Wiązania
1
Wytnij pojedyncze ciasta za pomocą dużych 3-calowych foremek do ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
2
Każdą warstwę ciasta posmaruj syropem kawowym. Ułóż od 2 do 3 ciastek jeden na drugim i włóż nadzienie tiramisu pomiędzy każdą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop SmakowySyrop Smakowy
3
Udekoruj posypką niesłodzonego kakao w proszku i posypką cukru pudru, wiórkami czekolady lub kawałkami czekolady i słodzoną bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Słodzona Bita śmietanaSłodzona Bita śmietana
Wiórki CzekoladoweWiórki Czekoladowe
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki) z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki)
Merry Edwards Sauvignon Blanc (pół butelki)
#17 Wine Spectator Top 100 2016 To żywe wino wita nas delikatnym zapachem jaśminu, wiciokrzewu i kwiatów wiśni, wraz z krwistą pomarańczą i skórką limonki. Intrygujących wymiarów dodają dojrzała biała brzoskwinia, nektarynka, jabłko Pink Lady i azjatycka gruszka. Prażona brioszka, herbata z orzechów laskowych i hibiskusa dodatkowo podkreślają jej elegancki charakter. Podniebienie jest wzmocnionym odzwierciedleniem aromatu, przepełnionego większą ilością cytrusów i owoców pestkowych i ukazującym odrobinę mineralności mokrej kamienia, która rozwinie się z czasem. Długie, warstwowe wykończenie następuje z nutą słodkiego różowego grejpfruta.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia45
Magazyn