Krewetki Tempura
Nigdy nie można mieć zbyt wiele japońskich przepisów, więc dać Tempura krewetki spróbować. Ten przepis służy 3. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 654 kalorie. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka wody, wafle waniliowe, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 39%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tempura Z Krewetek, Ebi (krewetka) tempura, oraz Krewetka Tempura Bento.
Instrukcje
W małej misce wymieszać wafle waniliowe, jajko i wodę, aż dobrze wymieszane. Przechowywać w lodówce 1 do 2 godzin.
Aby zrobić sos zanurzeniowy: na małej patelni z sosem zmiksuj nektar na skrobię kukurydzianą. Wymieszać z brązowym cukrem, octem i kotletem.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i dojdzie do wrzenia. Odstawić.
W garnku lub frytkownicy rozgrzać 2 szklanki oleju do 375 stopni F (175 stopni C). Zanurz krewetki w waniliowym cieście Waflowym i smaż 4 do 6 krewetek na raz, aż będą złote.
Podawać na gorąco z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.