Krewetki Tandoori w Zielonej marynacie

Krewetki Tandoori w Zielonej marynacie
Need a bezglutenowa, bezmleczna i marynata pescatariańska? Tandoori krewetki w Zielonej marynacie może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 30g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.24 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać miętowy chutney, sól, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Marynata Tandoori, Tandoori Krewetki Z Ryżem I Groszkiem, oraz Tandoori krewetki z chutneyem kokosowo-kolendrowym.

Instrukcje

1
W blenderze lub robocie kuchennym, wir kolendry, czosnek, imbir, chiles, garam masala, kminek i 1/4 łyżeczki cayenne do gładkiej pasty, dodając 1/3 do 1/2 szklanki wody w razie potrzeby, aby ułatwić mieszanie. Smak i dodać więcej cayenne, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
KolendraKolendra
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
KminekKminek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zeskrobać do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Krótko przed podaniem krewetki opłukać; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
4
Dodaj do marynaty z olejem i solą; dobrze wymieszać. Krewetki wątku na 6 do 8 metalowe szaszłyki, przebijając je przez środek tak leżą płasko w rzędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
KrewetkiKrewetki
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki MetaloweSzaszłyki Metalowe
5
Połóż krewetki szaszłyki na naoliwionym grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę. Gotować, obracając raz, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Przekładamy na półmisek i podajemy z limonkowymi klinami i miętowym chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney MiętowyChutney Miętowy
Klin WapiennyKlin Wapienny
7
Mielony kminek tostowy: na patelni 6 - do 8-calowej na średnim ogniu wymieszaj 2 łyżki nasion kminku często aż do lekko upieczonego, 2 do 4 minut. Wirować w blenderze, aż drobno zmielone. Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia11
Magazyn