Need a bezglutenowa, bezmleczna i marynata pescatariańska? Tandoori krewetki w Zielonej marynacie może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 30g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $3.24 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać miętowy chutney, sól, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Marynata Tandoori, Tandoori Krewetki Z Ryżem I Groszkiem, oraz Tandoori krewetki z chutneyem kokosowo-kolendrowym.
Instrukcje
1
W blenderze lub robocie kuchennym, wir kolendry, czosnek, imbir, chiles, garam masala, kminek i 1/4 łyżeczki cayenne do gładkiej pasty, dodając 1/3 do 1/2 szklanki wody w razie potrzeby, aby ułatwić mieszanie. Smak i dodać więcej cayenne, w razie potrzeby.
Krótko przed podaniem krewetki opłukać; dobrze odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
4
Dodaj do marynaty z olejem i solą; dobrze wymieszać. Krewetki wątku na 6 do 8 metalowe szaszłyki, przebijając je przez środek tak leżą płasko w rzędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Krewetki
Sól
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki Metalowe
5
Połóż krewetki szaszłyki na naoliwionym grillu nad solidnym łożem gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę. Gotować, obracając raz, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 3 do 5 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki
Kasztany Wodne, Julienne
6
Przekładamy na półmisek i podajemy z limonkowymi klinami i miętowym chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Miętowy
Klin Wapienny
7
Mielony kminek tostowy: na patelni 6 - do 8-calowej na średnim ogniu wymieszaj 2 łyżki nasion kminku często aż do lekko upieczonego, 2 do 4 minut. Wirować w blenderze, aż drobno zmielone. Sprawia, że około 2 łyżki stołowe.
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.