Krewetki Krewetki
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz śródziemnomorskiego jedzenia. Spróbuj zrobić krewetki krewetki w domu. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 255 kalorii, 23G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 6859 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, pietruszkę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu, Krewetki Krewetki, oraz Krewetki Krewetki.
Instrukcje
Czosnek podsmażony, płatki czerwonej papryki, w maśle i oliwie z oliwek:
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć do średnio wysokiego ciepła. Na patelnię wrzucić masło i oliwę z oliwek. Po roztopieniu się masła trochę się spieni, a następnie ustąpi. Jeśli używasz niesolonego masła, posyp trochę soli na patelni. Wymieszać w płatkach czosnku i czerwonej papryki.
Dodaj krewetki i wino: podsmażyć czosnek przez zaledwie minutę, aż zacznie brązowy na krawędziach, następnie dodać krewetki.
Dodaj wino i wymieszać płaszcz krewetki z sosem masła, olej, i wina.
Przenieś krewetki tak, że są one w równej warstwie na patelni. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować wino przez dwie do trzech minut.
Przewróć krewetki do gotowania po drugiej stronie: wymieszać krewetki i zorganizować je tak, aby włączyć je do gotowania po drugiej stronie. Kontynuuj gotować na dużym ogniu przez kolejną minutę.
Wymieszać z natką pietruszki, sokiem z cytryny, pieprzem:
Posypać krewetki pietruszką, sok z cytryny, i czarny pieprz, i wrzucić do połączenia.
Podawać jak jest, lub z chrupiącym chlebem, nad makaronem, lub nad ryżem (dla wersji bezglutenowej).
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.