Krewetki kokosowe z sosem orzechowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 702 kalorie, 26g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz gorący sos, kokosowy, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki krewetkowe z sosem orzechowo-kokosowym, Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw, oraz Świeże letnie rolki z krewetkami, Mango, makaronem wodorostów i sosem kokosowo-orzechowym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Osusz krewetki papierowym ręcznikiem. W małej misce połączyć skrobię kukurydzianą, sól, pieprz i cayenne. W osobnej misce ubijamy białka do spienienia. W innej misce umieść kokosa. Posmaruj krewetki skrobią kukurydzianą i otrząśnij nadmiar. Zanurz w białku jajka, a następnie naciśnij do kokosa, aby uzyskać pełne pokrycie. Staraj się, aby 1 ręka była sucha, dzięki temu rzeczy będą trochę czystsze.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.