Krewetki i sos
Krewetki i sos może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole sos przepis. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.55 za porcję. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 31 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać sól czosnkową, bulion wołowy, krewetki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Sos z kiełbasą z zielonej cebuli i krewetkami, Krewetki i brązowy sos z domowymi puree ziemniaczanym, oraz Charleston krewetki i kasza z sosem Tasso Blue Crab.
Instrukcje
Umieść boczek na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać do chrupkości.
Usuń boczek i odstawić, pozostawiając tłuszcz na patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i dodać cebulę do patelni. Gotować i mieszać do przezroczystości.
W małej misce lub filiżance wymieszać mąkę i wodę.
Wymieszać z odparowanym mlekiem.
Wlać na patelnię z cebulą; gotować, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodać kostkę bulionu, sól czosnkową, szczypiorek, sól i pieprz. Powrót boczek na patelni, i dodać krewetki. Gotować przez 5 do 10 minut, aż krewetki są różowe i nieprzezroczyste.
Podawać na kaszy, herbatnikach lub ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio