Krewetki i Czarnooki groszek"krokiety"

Krewetki i Czarnooki groszek
Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 5G białka, oraz 60 g tłuszczu. Jeśli 67 centów za porcję spada w budżecie, krewetki i Czarnooki groszek "krokiety" może być doskonałym bezmleczne i pescatariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 24. Mieszanka soli, Gruba bułka tarta, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Krokiety Z Grochu Czarnego, Garlicky krewetki pieprz czarny i Black-Eyed Peas, oraz Sałatka z krewetkami i groszkiem.

Instrukcje

1
Moczyć groch w wodzie, aby pokryć o 2 cale co najmniej 8 godzin i do 1
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
GrochGroch
2
Odcedzić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 121°. Ułóż blachę do pieczenia papierem woskowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
4
Pulse groszek, cebula, kolendra, papryka, i 1 łyżeczka soli w maszynce, aż drobno posiekane, a następnie przenieść do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PaprykaPapryka
CebulaCebula
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wrzucić krewetki z pozostałych 1/4 łyżeczka soli. Naciśnij skąpe mieszanki grochu łyżka wokół każdej krewetki, zamykając krewetki w cienkiej nawet warstwy, ale pozostawiając ogon (i powłoki) narażone, a następnie przenieść do blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Umieść jajka i panko w 2 oddzielnych płytkich miseczkach. Gospodarstwa 1 krewetki przez ogon, zanurzyć powlekane część krewetek najpierw do jaja, pozwalając nadmiar kapać off, a następnie do okruchów, krewetki powrotu do blachy do pieczenia. Płaszcz Pozostałe krewetki w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
JajkoJajko
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wyłożyć kolejną blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
8
Podgrzać 1 1/4 cala oleju w 5-do 6-quart ciężki garnek (9 do 10 cali średnicy), aż zarejestruje 177° na termometrze. Krokiety smażyć w 4 partiach, obracając raz lub dwa razy, aż do uzyskania głębokiego złotego koloru, 2 do 3 minut na partię, przenosząc łyżką szczelinową na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia. Smażone krokiety utrzymuj w cieple w piekarniku podczas smażenia resztek, przywracając olej do350 między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
9
Krokiety podawać natychmiast.
10
* Dostępne na rynkach Latino i Sendexnet (866-736-3396; sendexnet.com).
11
** Dostępne na rynkach azjatyckich, niektórych supermarketach i Uwajimaya (800-889-1928).
1
Krokiety można pokryć mieszaniną grochu, jajek i panko (ale nie smażone) 1 godzinę wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
JajkoJajko

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje24
Ocena Zdrowia2
Magazyn