Krewetki czosnkowe w sosie jogurtowym
Krewetki czosnkowe w sosie jogurtowym to pescatarian danie główne. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 38g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 4,14 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mielony kminek, jogurt KARTONOWY, zieloną cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki Z Sosem Jogurtowo-Ogórkowym, Rożki krewetkowe z pikantnym sosem jogurtowym, oraz Świeży szpinak z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować do złotego koloru (około 30 sekund), ciągle mieszając. Wymieszać z wodą, kminkiem, kolendrą i kurkumą. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 7 minut.
Dodaj krewetki; gotować 3 minuty.
Mąkę połączyć, cukier, sól i jogurt; wymieszać trzepaczką. Wymieszać mieszaninę jogurtu do mieszanki krewetek. Przykryć i gotować 4 minut lub aż krewetki są zrobione. Wymieszać z cebulą.