Krewetki, arbuz i Halloumi Kabobs
Krewetki, arbuz i Halloumi Kabobs to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6. Na 5,63 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 44g białka, oraz 16G tłuszczu. Jeśli masz liście kolendry, liście mięty, kostki arbuza i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć limonkę, możesz podążać tym daniem głównym z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Halloumi Kabobs, Arbuz i Halloumi, oraz Grillowana Halloumi z arbuzem i olejkiem Bazyliowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Krewetki obrać, pozostawiając ogony na; devein, w razie potrzeby.
Drewniane szaszłyki moczyć w wodzie 30 minut. (Pomiń, jeśli używasz metalowych szaszłyków.)
Tymczasem połączyć krewetki i 1/2 Puchar kolendra-Limonka marynaty w dużej torbie z tworzywa sztucznego zip-top zamrażarki.
Połącz ser i 1/3 szklanki marynaty Kolendro-limonkowej w innej dużej plastikowej torbie zamrażarki. Uszczelnij torby, obracając się do płaszcza; schłodzić 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzej grill do 350 do 400 (średnio-wysoko) ciepła.
Usuń krewetki i ser z marynat, odrzucając marynaty. Nawlecz krewetki, arbuzy i ser na przemian na szaszłyki, pozostawiając 1/8-calową przestrzeń między kawałkami.
Grill kabobs, pokryte pokrywą grill, 4 do 5 minut z każdej strony lub tylko do krewetek włączyć różowy.
Posypać kolendrą i miętą.
Podawać z pozostałą marynatą Kolendrowo-limonkową.
* Twardy ser feta może być zastąpiony.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.